Make your own free website on Tripod.com
Home
E-BUKU RAHSIA
Daftar Ahli Percuma
RAHSIA ZAKAR
RAHSIA LELAKI
TIPS LELAKI
PIKAT LELAKI
PETUA
PANTANG LARANG LELAKI

FOR THE REAL MEN!!

PANTANG LARANG LELAKI

Petua Pantang Larang Untuk Kesihatan Tenaga Batin

Segala apa yang dilakukan mempunyai kesan samada sertamerta atau berjangka panjang. Pelbagai petua pantang larang telah diajarkan oleh orang-orang tua Melayu bagi menjaga kesihatan tenaga batin. Ia bukan bertujuan mengharamkan yang halal tetapi berupa nasihat hasil dari pengalaman orang-orang terdahulu.

 1. Jangan amalkan minum air batu kerana  ia mengakibatkan zakar menjadi sejuk serta lembik dan mengakibatkan batang zakar ngilu bila jima'. Batang zakar harus sentiasa panas.

 2. Jangan makan nasi berulamkan air. Minnum air setelah selesai makan nasi, melainkan jika tercekik. Kesannya sama seperti minum air batu.

 3. Usah amalkan makan makanan bersifat ssejuk atau telah sejuk atau disejukkan. Ia boleh mengakibatkan air mani cair dan terpancut awal.

 4. Jauhi makan makanan yang kuahnya berllinang kerana ia melemahkan zakar. Jangan terus minum air selepas makan nasi, minum hanya setelah 2 minit suapan terakhir.

 5. Jangan hembus nafas ketika minum, tahan nafas, ini membantu mengelakkan dari mudah lelah ketika jimak.

 6. Elakkan minum air ketika badan sedangg panas, selepas berlari atau bekerja berat. Berehatlah terlebih dahulu, sejukkan badan, kemudian baharulah minum air.

 7. Jangan makan kepak ayam daging keranaa ia melemahkan zakar. Jangan makan nasi sejuk, panaskan dahulu.

 8. Kurangkan dari memakan Pisang Embun.

 9. Elakkan minum air selepas jan 11.00 malam walaupun air panas kerana ia melemahkan otot pinggang dan membawa sengal badan.

 10. Elakkan dari buang air ditempat air bbertakung, carilah tempat yang kering dahulu kemudian buang air besar.

 11. Ini melatih mengawal otot zakar dengaan baik. Jangan amalkan melancap kerana ia memaaksa mani keluar dan melemahkan zakar.

 12. Jangan bersetubuh dengan perempuan yang jauh lebih tua.

 13. Jangan biarkan isteri menindih zakar  ketika tidur. Aliran darah yang sempurna amat perlu pada zakar kerana waktu tidur darah menuju zakar, tindihan dari paha dan lutut yang sejuk membantutkan aliran dan melemahkan zakar.

 14. Jangan buang air kecil di atas tanah  atau ketika berendam dalam air.

 15. Jika berumur lebih 30 tahun, elakkan  dari jima' lebih dari 3 kali seminggu, kerana perlu cukup masa membina kembali tenaga batin.

 16. Jangan jimak di dalam air.

 17. Jangan terus minum air selepas jimak,, rehat dahulu 15 minit.

 18. Jangan biarkan pinggang terhentak denngan kuat kerana mengakibatkan mati pucuk.

 19. Jangan biarkan zakar terendam begitu  lama selepas klimaks.

 20. Jangan jima' isteri yang sedang haid  kerana mendatangkan penyakit

 21. Jangan cungkil gigi dengan kemucup (tangkai bunga lalang) kerana ia mengakibatkan zakar menjadi ngilu dan kurang bertenaga

Petua  : Senaman Kuatkan Tenaga Batin Batin 

Untuk menguatkan tenaga batin lelaki caranya ialah:

 1. Apabila bangun dari tidur,ambil sedikit air liur dari lelangit kemudian sapukan di kepala zakar.

Perlu lakukan senaman tenaga batin, caranya;

 1. Duduk bersila, tarik nafas sepenuhnya dan tahan nafas kemudian bongkokkan badan sampai mencecah kaki, bilang 7 detik, bangun dan lepaskan nafas secara perlahan-lahan.

 2. Dalam keadaan duduk bersila tadi, lunjurkan sebelah kaki kanan atau kiri, kemudian tarik nafas sepenuhnya tahan nafas 7 detik, cuba sentuh silang kaki yang dilunjurkan tadi sebanyak 7 kali

 

www.goldensite0.tripod.com

2006 All Rights Reserved.